instagram | facebook | soundcloud | youtube | soundartbank | maps
ENSIMMÄINEN REITTI
Pasila - Vallilanlaakso - Vanhakaupunki
YSI
Pasila - Kallio - Jätkäsaari
LUOTISUORA
Unioninkatu - Siltasaarenkatu -akseli
HÄMÄRÄ
Lauantai/Taksiletka/Hämärä/Aamuhämärä/Yksin
LEIKKI KAUPUNGISSA
Kamppi - Töölö - Bragu - Lintsi - Kluuvi
KALASATAMA-ETYDI
Kalasatama - Hanasaari

Ensimmäinen reitti

(Pasila–Vallilanlaakso–Vanhakaupunki)

Ensimmäinen Helsingin reitti soi yhtenä 9-minuuttisena kertautuvana kaupunkiluontotarinana. Tähän ensimmäiseen reittiin valitut kohteet Pasilan ratapihalta, Vallilanlaaksosta, Arabianrannasta ja Vanhankaupunginkoskelta soivat kuulijaa ympäröivänä eri aikatasojen ja vuodenaikojen kudoksena. Spektriltään rikkaaseen äänimaisemaan voi uppoutua joka kuuntelukerralla eri yksityiskohtiin keskittyen. Äänikuviin linkittyvä sähköisesti prosessoitujen perinneinstrumenttien soitto ja laulu on äänitetty suoraan eri Helsingin reittien live-esitysten yhteydessä ympäri kaupunkia.

Kesällä 2017 Ensimmäisen reitin ympärille luodaan uusi videoteos. Ensimmäisen reitin spoken word -versio kuullaan myös tulevalla haapoja & illmari kollektiivin ja Helsingin reittien kaupunkiäänimaisemia kaupunkirunouteen ja urbaaniin kansanmusiikkiin yhdistävällä vinyylialbumilla.


Helsingin reitit: Sound Landscapes live, 12/2014 Narinkkatori, Helsinki


Helsingin reitit (Pasila-Vallilanlaakso-Vanhakaupunki) on ollut esillä muun muassa Vuorikaiku-galleriassa loka-marraskuussa 2014, Taideyliopiston pop-up -kontissa Narinkkatorilla joulukuussa 2014, Helsingin Musiikkitalolla huhtikuussa 2015, kaupungintalon Virka-gallerialla Taiteiden yönä ja MuTeFest Listening Maja -installaatiossa Musiikkitalolla marraskuussa 2015.