instagram | facebook | soundcloud | youtube | maps
ENSIMMÄINEN REITTI
Pasila - Vallilanlaakso - Vanhakaupunki
LUOTISUORA
Unioninkatu - Siltasaarenkatu -akseli
HÄMÄRÄ
Lauantai/Taksiletka/Hämärä/Aamuhämärä
RANTAVIIVA
Merellisen kaupunkiluonnon äänimaisemissa
KATVE
Sisäpihojen ja katonharjojen Helsinki
SÄHKÖ
Äänimatka Hanasaari B:n sisällä
POIKKEUSTILA
Koronakevään 2020 äänimaisemakartoitus
MUUT TEOKSET
Muita Helsingin äänireittejä...

HELSINGIN REITEILLÄ


Helsingin reitit 2010-2020

Kymmenen vuotta kaupunkiäänimaisemia ja kaupunkikokemusta taiteeksi muovanneen Helsingin reitit -projektin juhlanäyttely ja -tapahtumat järjestettiin elo-syyskuussa 2020 Teurastamolla Tislaamon pihalla taide- ja tiederatikka Onnissa. Helsingin Sanomat julkaisi aiheesta artikkelin.Helsingin reitit 10V Facebookissa.

Kuinka Helsinki soi, miltä tuntuu hiljentyä kuuntelemaan kaupunkia? Lataa Helsingin reitit 10V -esite!

Toukokuussa julkaistu Helsingin reittien tunnin mittainen vuosikymmenkollaasi on kuultavissa YLE Areenassa.

[Helsingin reitit in English]Suuri kaupunkirunoilta 2020

Aura Nurmi, Juho Kuusi, Kasper Salonen & open mic
Helsingin kaupunginmuseo (Aleksanterinkatu 16) 9.10.2020 klo 18-21

Kaupunginmuseon aulassa kohtaavat perjantaina 9.10. Helsingin reittien äänimaisemat ja kaupunkirunous! Kolmen maamme eturivin lavarunotaiturin jälkeen kuka tahansa voi päästä esittämään Helsinki-aiheisen runonsa tai biisinsä, kun Kasper Salonen luotsaa kaupunkirunoillan päättävän avomikkisession. Lisää infoa fb-eventissä, tiedote ja press-kuvat erillisellä sivullamme.
2019

Edellinen Helsingin reitit 2010-2020 -näyttely: 5.-19.9.2019 Sound Art Gallery Akusmata

5.9.2019 Avajaiset Akusmatassa, esiintymässä Sound Landscapes: Elina Aho-Brennan - livemaalaus, Mikko H. Haapoja - jouhikko ja äänimaisemat, illmari - kaupunkirunous.

13.9.2019 Suuri kaupunkirunoilta Helsingin kaupunginmuseossa: Paleface, Helsingin reitit & illmari, Anna E. Karvonen (Stadin kadonneet), Kasper Salonen & open mic!

2018: Helsingin reittejä julki vinyylialbumina ja videoteoksena!

haapoja & illmari kollektiivin ja Helsingin reittien yhteislevyllä Uusi maailma kaupunkiäänimaisemat soivat yhdessä räp/spoken word -artisti illmarin kaupunkirunouden sekä Mikko H. Haapojan ja Amanda Kauranteen urbaanin kansanmusiikin kanssa. Levyn räpbiiseissä kuullaan niin rakentuvaa Kalasatamaa kuin talvista Vanhankaupunginlahteakin. Helsingin reittien teososista uniikilla albumikokonaisuudella on mm. HÄMÄRÄ, jota pääsee kuulemaan myös MUU ry:n Äänitaiteen pankissa sekä Ensimmäinen reitti, jolle julkaistiin tammikuussa 2018 uusi videoteos:Levyllä ja Helsingin reittien live-esityksissä kuultavan monigenreisen soundin yhtenä lähtöpisteenä on joulukuussa 2014 Haapojan, illmarin sekä kuvataiteilija Elina Ahon Taideyliopiston lasikonttiin Narinkkatorille toteuttama kaksipäiväinen esitys Helsingin reitit: Sound Landscapes. Elokuussa 2016 kolmikko esiintyi yhdessä kansanmuusikko Amanda Kauranteen sekä Helsingin reittien eri teososien kanssa Musiikkitalon Black Box -salissa Sibelius-Akatemian "Kesän nuoret taiteilijat" -konserttisarjassa.


8/2016 Black Box, Helsinki Music Centre (kuvat: Kira Leskinen)

Tulevia kaupunkiääniteoksia

Helsingin reittien kaupunkiäänimaisemakartoitus jatkuu 2020-luvulla usean samanaikaisen projektin voimin. Tulevia teososia ovat muun muassa Keskusmetsä Helsingin ainutlaatuisen keskuspuiston äänimaisemista sekä monivuotinen äänimaisemakartoitus Pasilan ja Kalasataman välillä tiivistyvästä Teollisuuskadun-akselista. Helsingin reitit taltioi myös poikkeusolojen kaupunkiäänimaisemat.

Helsingin reittien teososien rinnalla Mikko H. Haapojan ja kansanmuusikko-toimittaja Amanda Kauranteen yhteistuotanto Oases from HEL kerää Helsingin asukkaiden ja turistien keidaskokemuksia ja tekee mediataidetta pääkaupungin kaupunkiluonnosta.


UUTISET | BIO | YHTEYS | IN ENGLISH
© 2017-2021 Mikko H. Haapoja