Instagram | Facebook | YLE Areena | YouTube
ENSIMMÄINEN REITTI
Pasila - Vallilanlaakso - Vanhakaupunki
LUOTISUORA
Unioninkatu - Siltasaarenkatu -akseli
HÄMÄRÄ
Lauantai/Taksiletka/Hämärä/Aamuhämärä
RANTAVIIVA
Merellisen kaupunkiluonnon äänimaisemissa
KATVE
Sisäpihojen ja katonharjojen Helsinki
SÄHKÖ
Äänimatka Hanasaari B:n sisällä
KESKUSMETSÄ
Kaupunkiluonnon äärellä
MUUT TEOKSET
Muita Helsingin äänireittejä...

Ensimmäinen reitti

(Pasila–Vallilanlaakso–Vanhakaupunki) [youtube]

Ensimmäinen Helsingin reitti on 9-minuuttinen kaupunkiluontotarina. Ensimmäiseen reittiin valitut kohteet Pasilan ratapihalta, Vallilanlaaksosta, Arabianrannasta ja Vanhankaupunginkoskelta soivat kuulijaa ympäröivänä eri aikatasojen ja vuodenaikojen kudoksena. Spektriltään rikkaaseen äänimaisemaan voi uppoutua joka kuuntelukerralla eri yksityiskohtiin keskittyen. Äänikuviin linkittyvä sähköisesti prosessoitujen perinneinstrumenttien soitto ja laulu on äänitetty suoraan eri Helsingin reittien live-esitysten yhteydessä ympäri kaupunkia.

Kesällä 2017 Ensimmäisen reitille kuvattiin uusi videoteos. Tämä Ensimmäisen reitin spoken word -versio on levytetty myös haapoja & illmarin ja Helsingin reittien kaupunkiäänimaisemia kaupunkirunouteen ja urbaaniin kansanmusiikkiin yhdistävällä Uusi maailma -albumilla (CD/LP).

Helsingin reitit (Pasila-Vallilanlaakso-Vanhakaupunki) on ollut esillä muun muassa Vuorikaiku-galleriassa loka-marraskuussa 2014, Taideyliopiston pop-up -kontissa Narinkkatorilla joulukuussa 2014, Helsingin Musiikkitalolla huhtikuussa 2015, kaupungintalon Virka-gallerialla Taiteiden yönä ja MuTeFest Listening Maja -installaatiossa Musiikkitalolla marraskuussa 2015. Teoksen luomista (2014) on tukenut Alfred Kordelinin säätiö, videoteoksen (2018) osalta Visek.
© 2017-2022 Mikko H. Haapoja